Site icon inRoman.ro

Moș Crăciun a venit la copiii din Căușeni prin asociațiile NextSpace și Mușatinii

Căușeni e o mică localitate aflată la 30 de kilometri de Roman și sunt mulți romașcani care nici măcar nu știu de existența ei. Acolo își au domiciliul puțin peste 50 de familii, majoritatea acestora trăind din munca câmpului sau din ajutor social.

Asociațiile NextSpace și Mușatinii au fost, anul acesta, ambasadorii lui Moș Crăciun în Căușeni, iar preotul satului, Marius Constantin Barbacaru, a fost cel care a mijlocit relația dintre copii și cele două asociații.

Moș Crăciun a lăsat cadourile pentru copii … la magazin. Responsabili cu alegerea și împărțirea lor au fost liceenii „mușatini” Maria, Ecaterina, Marian, Daria, Alexandra, Miruna și Cosmin, organizați de profesorul Ovidiu Albert și ajutați de Teodora Baciu și Bogdan Roman, fondatori ai asociației NextSpace.

A doua zi dimineață, cadourile au fost încărcate în portbagaje și caravana a plecat la drum. Acolo, cadourile au fost organizate pentru a fi împărțite pe categorii de vârstă.

Au fost alese pentru copii în special jocuri educative, dar din pachete nu au lipsit nici dulciurile și sucurile -pentru toți- sau jucăriile de pluș -pentru cei mai mici.

Preotul Marius Constantin Barbacaru i-a adunat pe copii la biserica din sat.

Așa cum le stă bine unor copii cuminți, voluntarii au fost întâmpinați cu un colind.

„Cine a fost cuminte anul ăsta?” întreabă Ovidiu.

Nerăbdători dar disciplinați, fiecare copil din cei aproape 50 prezenți și-a primit cadoul. Cei mai mici au avut cele mai mari emoții.

Pentru unii prichendii, cadourile păreau chiar greu de dus.

Bucuroși au mai cântat un colind, de data asta alături de voluntari.

Fotografie de grup: copii și părinți fericiți că și anul ăsta Moșul a trecut prin Căușeni. Voluntarii au promis că vor reveni.

Conduși de preotul satului, voluntarii au vizitat o familie cu doi adolescenți cu nevoi speciale. Cadourile lăsate lor au adus un pic de zâmbet pe fețele lor. Și poate un pic de speranță.

Exit mobile version