Site icon inRoman.ro

Rezultate mulţumitoare în urma simulării Evaluării Naţionale în Neamţ

examen 1

La sfârşitul lunii martie elevii de clasa a VIII-a au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională. Subiectele au fost de nivel mediu şi au fost formulate după o structură diferită faţă de cea din anii trecuţi. Vineri, 16 aprilie, a fost ziua când fiecare elev în parte a fost anunţat cu privire la rezultatele obţinute la aceste simulări. Dacă la nivel naţional, rezultatele sunt mulţumitoare, după cum se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, procentul elevilor care au obţinut note mai mari sau egale cu 5  este de 65,6 %, judeţul Neamţ se apropie de media naţională cu un procent de 65,53%, după cum a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, Mihai Obreja.

În urma centralizării rezultatelor la simularea examenului de Evaluare Naţională susţinută de elevii claselor a VIII-a, în judeţul Neamţ  procentul elevilor care au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 este de 65,53%. Rezultatele sunt mulţumitoare, având în vedere perioada dificilă în care suntem de un an de zile din cauza pandemiei. Într-un fel sau altul, pandemia şi-a pus amprenta asupra tuturor, însă, prin efortul unit al elevilor, cadrelor didactice şi al părinţilor, am reuşit să obţinem rezultate mulţumitoare. Apreciem aceste rezultate mai ales pentru faptul că sunt mai bune decât cele înregistrate în 2019, anul trecut, ştim bine, nu s-au susţinut aceste simulări din cauza contextului epidemiologic.

profesor Mihai Obreja, inspector general ISJ Neamţ

O singură şcoală din judeţul Neamţ nu a susţinut probele de simulare a Evaluării Naţionale: Şcoala Gimnazială ,,Antonie Mureşianu” Bâra, din cauză că în acea perioadă comuna era în carantină. În şcolile care au obţinut rezultate slabe există posibilitatea să se mai organizeze o astfel de simulare.

În comuna Bâra nu s-a putut organiza şi desfăşura simularea Evaluării Naţionale din cauza faptului că era în carantină în acea perioadă, iar elevii nu puteau fi prezenţi fizic la şcoală. Aşteptăm ca Ministerul Educaţiei să ne transmită când vom putea organiza simularea şi în această şcoală. Cât despre şcolile unde rezultatele înregistrate sunt slabe, una dintre soluţii ar fi să se organizeze încă o simulare.

profesor Mihai Obreja, inspector general ISJ Neamţ

În urma acestor rezultate, fiecare profesor va acţiona în aşa fel încât elevii să poată să recupereze noţiunile necesare pentru promovarea acestui examen. Totodată, vor fi organizarte şedinţe cu părinţii pentru ca aceştia să fie informaţi despre rezultate şi să se găsescă, împreună, soluţii pentru îmbunătăţirea rezultatelor. 

Exit mobile version