Sport și jucării: bucuria copiilor (galerie foto)

de | 12/12/2019 | Local, Sport

Cu ocazia evenimentului “Fotbal cu… jucării pentru copii”, parcarea de la sala polivalentă s-a umplut ca în vremurile în care echipa de handbal a CSM Roman disputa meciuri în Liga Florilor Miercuri. Copiii din tribune i-au aplaudat pe sportivii de pe teren, dar mai ales au așteptat cu nerăbdare momentul în care au putut arunca cu jucării pe teren, jucării ce vor ajunge la copiii care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

Pentru început au jucat AS Juniorul Roman – LPS Roman, iar copiii au luat foarte în serios meciul. Al doilea meci a început ezitant, băieții de la CSM Roman neștiind cât de serios să trateze fetele de la Vulpițele Galbene U15 iar fetele, mai înalte, jucând cumva îngăduitor cu mai micii parteneri de meci. A urmat o demonstrație de arte marțiale oferită de Clubul Bao Roman, care a stârnit ropote de aplauze și admirația micilor spectatori.

Cei mai degajați participanți au fost fotbalișii Old Boys, foști jucători ai Laminorului, Petrotub, CSM Roman, printre ei numărându-se Sergiu Ghidarcia, Ciprian Țigănuș, Ion Zăloagă, Iosif Susanu, Gabriel Țapu, Adelin Tălmăcel, Bogdan Vizitiu, Aurel Bălan, Mihai Câmpanu etc. Încălzirea a fost luată foarte în serios de seniori și meciul a fost presărat cu faze amuzante. La un moment dat, în încercarea de a-și deruta adversarii, fostul atacant al Laminorului Gabriel Țapu și-a schimbat tricoul cu unul al echipei adverse, fapt observat cu promptitudine de arbitru care l-a sancționat, cu zâmbetul pe buze, cu un cartonaș galben. De pe banca tehnică s-a cerut roșu, dar nu e sigur dacă arbitrul avea unul la el.

Momentul mult așteptat, aruncarea jucăriilor pe teren, a venit aproape imdeiat după începutul meciului Old Boys. După ce sutele de jucării au ajuns în teren, micii sportivi de la Clubul Bao le-au strâns repede în câțiva saci.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană de Tineret și Sport Neamț cu sprijinul administrației locale.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.