Site icon inRoman.ro

Promovare turistică: modernizări ale zonelor de interes și paticipare la Târgul de turism

lebede pe Lacul Pangarati

Lebede pe Lacul Pangarati

Punctul de pe marginea DN15, din comuna Pângărați, de unde se poate admira lacul Pângărați, dar și păsările care stau pe luciul apei – rațe, lebede și alte păsări -, a fost remarcat de turiști de mai multă vreme. Oamenii se opresc, admiră peisajul, fac fotografii și pleacă mai departe. Ceea ce umbrește, uneori acest punct de interes turistic este mizeria din jur. Pentru a fi mai bine pusă în valoare, Consiliul Județean vrea să includă această zonă de popas în cadrul Parcului Național Ceahlău și, mai apoi, să aloce fonduri pentru modernizare.

„Cât mai curând vom începe amenajarea acelei parcări, pentru că este situată la drum naţional foarte tranzitat şi este tot timpul loc de popas pentru turiştii care trec prin zonă, fiind atraşi de lebedele şi raţele de pe lac. După ce o vom pune la punct, vom putea exploata «Fenomentul lebedele»! Va asigura Consiliul Judeţean mobilier pentru locul respectiv, vom pune pubele ca să fie loc de depozitat gunoiul, să nu mai fie dus de vânt în lac şi în vegetaţia de pe malul apei şi poate vom instala şi o cameră video, ca să putem supraveghea într-un fel ordinea de acolo, pentru că, din păcate, se întâmplă să se distrugă intenţionat unele bunuri ori să se împrăştie gunoaiele voit. De asemenea, am putea instala şi o lunetă, prin care cei interesaţi să poată vedea ce se întâmplă la distanţă“, a declarat Daniel Vasiliu Macovei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

lacul Izvorul Muntelui Bicaz – photo credit pensiunealostrita.ro

Preşedintele Emilia Arcan a adăugat că astfel de amenajări vor apărea în mai multe zone pitoreşti din judeţ, legislativul judeţean asociindu-se, de curând, cu cîteva comune cu care are în plan să deruleze un proiect pentru punerea în valoare a Lacului Izvorul Muntelui, dar vor urma şi altele. „Amenajarea parcărilor publice reprezintă lucruri simple, care puse la punct au efect nemaipomenit! Vom identifica mai multe astfel de locuri unde să asigurăm condiţii pentru cei care vor să se bucure de minunăţiile naturii din judeţul Neamţ. E şi acesta un mod de a atrage turiştii, pentru că vor avea un loc în care să poposească, să savureze un ceai, să admire priveliştea“, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Emilia Arcan.

Un alt mod de promovare turistică adoptat de CJ Neamț este partciparea la Târgul de Turism al României. Evenimentul se va desfăşura în perioada 25-28 februarie 2016, la Complexul Expoziţional ROMEXPO Bucureşti. Deschiderea oficială va avea loc pe 25 februarie, la ora 11. De joi şi până duminică, 25 – 28 februarie, standurile din târg vor fi deschise, în aşteptarea publicului, între orele 10 şi 18, cu excepţia ultimei zile, când programul va fi redus până la ora 16.

Joi, în pavilionul unde se află standul amenajat de CJ Neamţ şi cel al Autorităţii Naţionale pentru Turism, va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Floricică de la munte“, de la Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ Neamţ. Consiliul Judeţean Neamţ participă la această ediţie cu un stand personalizat, sub genericul „Circuite turistice în Județul Neamț“. Pe corpurile de afişaj vor fi prezentate circuitele turistice Piatra Neamţ – Bălţăteşti – Tîrgu Neamţ; Tîrgu Neamţ – Pipirig – Poiana Largului; Piatra Neamţ – Bicaz – Borca; Cheile Bicazului – Bicaz – Durău; Roznov – Războieni – Roman, însoțite de imagini ale unor obiective de pe traseu şi de hărțile acestora. În stand va fi prezent, pe toată durata târgului, meşterul popular Elena Ciocârlan, care va realiza obiecte decorative din cânepă. Vizitatorii vor primi materiale de promovare inclusiv de la Complexul Muzeal Judeţean Neamţ și de la Direcția de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău.

Exit mobile version