Site icon inRoman.ro

Primăria vrea să împrumute aproape 1.300.000 de lei

colegiul roman voda corp b in constructie e1530802891549

Primăria municipiului Roman vrea să contracteze de la Ministerul Finanţelor Publice un împrumut din venituri din privatizare în valoare de 1.283.282 lei, cu o maturitate de maximum 20 ani.

Proiectul de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local ce va avea loc joi, 21 aprilie, la prânz.

”Contractarea împrumutului prevăzut se face pentru finalizarea proiectului finanţat din fonduri externe nerambursabile – “Reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea Colegiului Național ”Roman-Vodă”(CNRV) – corp B”. Din bugetul local al municipiului Roman se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut joi.

”În cadrul proiectului urmau a se executa un volum mare de lucrări iar unele dintre ele și de o complexitate ridicată. Astfel trebuiau consolidate sau finalizate consolidările pe laturile nordică și centrală a clădirii, refacerea acoperișului pe toată clădirea, înlocuirea completă a tâmplăriei exterioare și interioare, refacerea tuturor instalațiilor precum și a arhitecturii, termenul de finalizare impus de organismele de finanțare fiind decembrie 2015. Urmare a decopertării complete a tencuielilor și a săpăturilor la fundație în zona accesului principal sau constatat fisuri mai profunde în structura de rezistență decât cele evidențiate în expertiza tehnică ce a stat la baza elaborării proiectului tehnic cât și o umezire excesivă a terenului de fundare. Din cauza  situației apărute la fundațiile adiacente curții interioare lucrările au fost întârziate cu cinci luni. Autoritatea de Management a decalat termenele de implementare a proiectelor până la 30 iunie, fără ca beneficiarilor să le fie aplicate penalizări sau corecții pentru toate sumele atrase până la 31 decembrie 2015. Prin bugetul local consolidat pentru anul 2016 în lista de investiții a fost inclus proiectul sus menționat cu o valoare estimată necesară finalizării acestuia de 2 milioane de lei”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Exit mobile version