Primăria vrea să împrumute aproape 1.300.000 de lei

de | 19/04/2016 | Fără categorie

Primăria municipiului Roman vrea să contracteze de la Ministerul Finanţelor Publice un împrumut din venituri din privatizare în valoare de 1.283.282 lei, cu o maturitate de maximum 20 ani.

Proiectul de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local ce va avea loc joi, 21 aprilie, la prânz.

”Contractarea împrumutului prevăzut se face pentru finalizarea proiectului finanţat din fonduri externe nerambursabile – “Reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea Colegiului Național ”Roman-Vodă”(CNRV) – corp B”. Din bugetul local al municipiului Roman se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut joi.

”În cadrul proiectului urmau a se executa un volum mare de lucrări iar unele dintre ele și de o complexitate ridicată. Astfel trebuiau consolidate sau finalizate consolidările pe laturile nordică și centrală a clădirii, refacerea acoperișului pe toată clădirea, înlocuirea completă a tâmplăriei exterioare și interioare, refacerea tuturor instalațiilor precum și a arhitecturii, termenul de finalizare impus de organismele de finanțare fiind decembrie 2015. Urmare a decopertării complete a tencuielilor și a săpăturilor la fundație în zona accesului principal sau constatat fisuri mai profunde în structura de rezistență decât cele evidențiate în expertiza tehnică ce a stat la baza elaborării proiectului tehnic cât și o umezire excesivă a terenului de fundare. Din cauza  situației apărute la fundațiile adiacente curții interioare lucrările au fost întârziate cu cinci luni. Autoritatea de Management a decalat termenele de implementare a proiectelor până la 30 iunie, fără ca beneficiarilor să le fie aplicate penalizări sau corecții pentru toate sumele atrase până la 31 decembrie 2015. Prin bugetul local consolidat pentru anul 2016 în lista de investiții a fost inclus proiectul sus menționat cu o valoare estimată necesară finalizării acestuia de 2 milioane de lei”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

6 Comentarii

  1. Mădălin

    La cât a furat, mai vrea acum să și împrumute?

    Răspuns
    • Teo Rusu

      Data viitoare, vă rugăm să vă exprimații opiniile fără a aduce acuzații de acest tip, fără dovezi. Este normal ca oamenii să aibă opinii diferite, dar suntem siguri că le puteți expune într-un mod elegant.

      Răspuns
  2. STROI ION

    Este stilul PNL-ului, tot asa a imprumutat si fostul primar Stefan, aducand orasele respective in pragul falimentului. PNL isi vede interesele personale ale lor, nu a locuitorilor orasului respectiv.

    Răspuns
  3. Dumea Florian

    O sa aduceti orasul in pragul falimentului,multumiti-va cu cat furati.

    Răspuns
  4. Sorina

    Macar daca ar imprumuta si ar face ceva bun. Dar face mult si fara calitate !La cati bani imprumutati ne aduceti in faliment !

    Răspuns
  5. Marian

    Trebuia să modernizaţi corpul B al CNRV până acum, nu când suntem în pragul campaniei. Dacă nu aţi fi folosit atâţia bani în folosul nevoilor dumneavoastră, nu aţi fi avut nevoie de un împrumut.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.