Site icon inRoman.ro

Polițiști prinși că luau mită

politia rutiera

Un șofer care s-a săturat să dea mită unor polițiști nemțeni a sunat la numărul Anticorupție. Joi, oamenii care trebuiau să aplice legea au fost prinși în flagrant cum încălcau legislația.

Astfel, în aceeași zi, un cetățean a apelat TelVerde Anticorupţie 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție, sesizând că, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu material lemnos, a fost oprit pentru control de doi agenţi de poliţie din cadrul unui post de poliţie – IPJ Neamț. Aceștia au solicitat conducătorului auto să le dea o sumă de bani pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare. Cetățeanul a precizat că, anterior, în mai multe rânduri, cei doi poliţişti au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 şi 100 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, deşi deţinea documente legale (avize de însoţire secundare)”, se arată într-un comunicat DGA.

În baza sesizării telefonice, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Neamţ, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț s-au deplasat la faţa locului unde a fost desfăşurată activitatea de prindere în flagrant. Astfel, echipa operativă a intervenit imediat după ce conducătorul auto i-a remis unuia dintre poliţiști suma de 100 lei. Cei doi agenţi de poliţie au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ care a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând aceștia să fie cercetați în stare de libertate.

Exit mobile version