Polițiști prinși că luau mită

de | 13/05/2016 | Fără categorie

Un șofer care s-a săturat să dea mită unor polițiști nemțeni a sunat la numărul Anticorupție. Joi, oamenii care trebuiau să aplice legea au fost prinși în flagrant cum încălcau legislația.

Astfel, în aceeași zi, un cetățean a apelat TelVerde Anticorupţie 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție, sesizând că, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu material lemnos, a fost oprit pentru control de doi agenţi de poliţie din cadrul unui post de poliţie – IPJ Neamț. Aceștia au solicitat conducătorului auto să le dea o sumă de bani pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare. Cetățeanul a precizat că, anterior, în mai multe rânduri, cei doi poliţişti au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 şi 100 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, deşi deţinea documente legale (avize de însoţire secundare)”, se arată într-un comunicat DGA.

În baza sesizării telefonice, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Neamţ, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț s-au deplasat la faţa locului unde a fost desfăşurată activitatea de prindere în flagrant. Astfel, echipa operativă a intervenit imediat după ce conducătorul auto i-a remis unuia dintre poliţiști suma de 100 lei. Cei doi agenţi de poliţie au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ care a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând aceștia să fie cercetați în stare de libertate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.