Site icon inRoman.ro

Manolescu-Strunga, la loc de cinste

Nicolae Manolescu Strunga 5489

Bustul lui Nicolae Manolescu-Strunga a fost dezvelit astăzi, în cadul unei scurte manifestări ce a avut loc în parcul din Piața Roman-Vodă. La eveniment au participat zeci de oameni de cultură din județ și nu numai și, mai ales, membrii Societății Culturale Clepsidra, cei care au înițiat acest proiect de realizare a unui bust al fostului senator de Roman.

Nicolae Manolescu-Strunga a avut un rol major în dezvoltarea mai multor domenii importante pentru societatea românească. Ca senator al județului Roman, el a donat banii și terenul pentru construirea palatului administrativ din municipul Roman, adică imobilul care este sediul Primăriei. Bustul lui Manolesc-Strunga a fost sculptat de Lucian Tudorache, iar sponsor principal a fost Vasile Balcan.

După momentul din parc, cei care au vrut să afle mai multe despre personalitatea lui Nicolae Manolescu-Strunga au mers în sediul Primăriei, unde a avut loc o conferință referitoare la viața și aportul senatorului de Roman în dezvoltarea societății românești.

Nicolae Manolescu Strunga 5489
Exit mobile version