Manolescu-Strunga, la loc de cinste

de | 18/05/2016 | Administrație, Local

Bustul lui Nicolae Manolescu-Strunga a fost dezvelit astăzi, în cadul unei scurte manifestări ce a avut loc în parcul din Piața Roman-Vodă. La eveniment au participat zeci de oameni de cultură din județ și nu numai și, mai ales, membrii Societății Culturale Clepsidra, cei care au înițiat acest proiect de realizare a unui bust al fostului senator de Roman.

Nicolae Manolescu-Strunga a avut un rol major în dezvoltarea mai multor domenii importante pentru societatea românească. Ca senator al județului Roman, el a donat banii și terenul pentru construirea palatului administrativ din municipul Roman, adică imobilul care este sediul Primăriei. Bustul lui Manolesc-Strunga a fost sculptat de Lucian Tudorache, iar sponsor principal a fost Vasile Balcan.

După momentul din parc, cei care au vrut să afle mai multe despre personalitatea lui Nicolae Manolescu-Strunga au mers în sediul Primăriei, unde a avut loc o conferință referitoare la viața și aportul senatorului de Roman în dezvoltarea societății românești.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.