Site icon inRoman.ro

Piața Centrală a „înghițit” peste 2.000.000 lei în zece ani. Jumătate din sumă pentru o singură investiție

parcare etajata piata

Discuția despre o nouă piață, care să fie pe măsura nevoilor actuale, a fost purtată de mai multe ori în ultimii ani. Spre exemplu, în decembrie 2013, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, fostul consilier Petru Gândulescu a adus în atenție că Piața are nevoie de modernizare. El a fost cel care a avensat și o sumă: aproximativ 2.500.000 de lei. Primarul de atunci, Laurențiu Leoreanu, a confirmat că se va ajunge la demolarea actualei pieți și construirea uneia nouă și a mai adăugat că  „Direcţia Pieţe-Obor are de finanţat parcarea supraetajată. Dar, următorul proiect este realizarea unei pieţe centrale moderne şi este deja dat în studiu la arhitecţi.”

La începutul acestui an, primarul interimar Lucian Micu a prezentat ideea unei piețe noi și moderne la mai multe dintre întâlnirile pe care le-a avut cu diferite categorii socio-profesionale; posibil ca arhitecții să fi terminat proiectul despre care vorbea Leoreanu în decembrie 2013. La întâlnirea cu oamenii de afaceri, unul dintre antreprenori a spus că mai bine ar fi fost dacă banii investiți în ultimii ani în Piața Centrală ar fi fost folosiți pentru construirea unui obiectiv modern.

Dar câți bani s-au investit în Piața Centrală în ultimii ani? Am luat ca reper ultimii zece ani, iar cifrele oferite de administrația locală sunt următoarele:

În anii 2014, 2015 şi parţial 2016 principala investiţie efectuată a fost Parcarea Etajată. Lucrarea a fost executată de SC Contact Steel SRL şi SC Modern Construct SRL Roman,valoarea finală fiind de 1.176.922 lei. Procedura de achiziţie a fost cerere de ofertă. La recepţia de la terminarea lucrărilor au fost solicitate remedieri la etanşeizarea rigolelor de la etaj, acestea fiind remediate de constructor”, se mai arată în răspunsul remis de Primăria Roman.

Toate investițiile enumerate mai sus trec de 2.000.000 de lei, dar suma nu cuprinde și toată taxa pe valoarea adăugată și nici cheltuielile de întreținere din intervalul de timp menționat. Mai bine de jumătate din suma investită în Piața Centrală în ultimul deceniu a fost ”înghițită” de un singur obiectiv: parcarea etajată.

Exit mobile version