Poliția municipiului Roman rămâne mai săracă cu un om, după ce un agent de poliție a fost condamnat. Constantin Ciuraru a fost judecat pentru că i-a facilitat romașcanului Ovidiu Fărcășel accesul la informații care nu sunt destinate publicității. Ciuraru a fost trimis în judecată, împreună cu Fărcășel, de procurorii Parchetului General. Fărcășel mai are o condamnare de trei ani de închisoare pentru șantaj în formă continuată.
Pentru că voia să reînnoade relația cu fosta iubită, Fărcășel s-a interesat de ea și a aflat de un prieten pe care tânăra l-ar avea în Bucureşti. Fărcăşel ar fi dorit să afle cum arată şi unde stă acel prieten al ei, iar pentru acest lucru a apelat la un angajat din cadrul Poliţiei Roman. Constantin Ciuraru a intrat în baza de date a Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanelor pentru a căuta persoanele care locuiesc la o anumită adresă din Bucureşti, apoi a pozat, cu un telefon mobil, fotografiile celor două persoane, mamă şi fiu, şi pozele i le-a dat lui Fărcăşel.
În faţa procurorilor, nici Fărcăşel şi nici poliţistul nu au recunoscut că pozele au fost luate din baza de date a Ministerului Afacerilor Interne. Poliţistul susţine că a căutat acele persoane în baza de date la cererea lui Fărcăşel, acestea fiind suspectate că „fac trafic de stupefiante”, dar că nu i-a furnizat fotografiile. Fărcăşel susţine că fotografiile i-au fost furnizate de o angajată a SRI Neamţ. Referitor la identitatea persoanelor căutate, Fărcăşel a susținut că tânărul din Bucureşti era iubitul tinerei și ar fi știut despre el că este lunetist SRI şi fiu al unui ofiţer SRI. Dacă în martie 2016, Judecătoria Roman l-a condamnat doar pe Fărcășel, Curtea de Apel Bacău a hotărât că atât Fărcășel, cât și polițistul se fac vinovați. Astfel, Constantin Ciuraru a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare (dar va ieși din Poliție) pentru săvârşirea infracţiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar lui Fărcășel i s-a confirmat pedeapsa stabilită de magistrații romașcani – doi ani și șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la săvarşirea infracţiunii de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.