Site icon inRoman.ro

Consiliul Județean scade tariful la gunoi

containere pubele gunoi reciclare colectare selectiva deseuri

Consiliul Județean Neamț va supune atenției consilierilor județeni, în ședința extraordinară de vineri, 21 iulie, un proiect de hotărâre privind diminuarea tarifului pentru gunoi. Această diminuare reprezintă o consecință a eliminării (până în 2019) a taxei de mediu de 80 de lei/tonă dusă la depozitul de deșeuri. Această taxă de mediu a fost instituită de Ministerul Mediului și a fost virată în contul Fondului pentru Mediu. de la 1 iulie, Guvernul a hotărât să proroge această taxă până în ianuarie 2019.

În consecință, și tariful pentru groapa de gunoi de la Girov trebuia modificat. Conform proiectului de hotărâre, noua valoare a tarifului pentru activitatea de eliminare a deșeurilor la depozitul de la Girov va fi de 59,20 de lei/tonă, inclusiv TVA. Până la data aprobării acestui nou tarif, scăpat de taxa de mediu, este în vigoare tariful adoptat de Consiliul Județean în luna februarie, în valoare de 154,51 lei/tonă.

Pentru ca tariful diminuat să fie aplicat și la Roman va trebui ca și consilierii locali să se reunească în ședință pentru a aproba noile valori.

Exit mobile version