Consiliul Județean scade tariful la gunoi

211

Consiliul Județean Neamț va supune atenției consilierilor județeni, în ședința extraordinară de vineri, 21 iulie, un proiect de hotărâre privind diminuarea tarifului pentru gunoi. Această diminuare reprezintă o consecință a eliminării (până în 2019) a taxei de mediu de 80 de lei/tonă dusă la depozitul de deșeuri. Această taxă de mediu a fost instituită de Ministerul Mediului și a fost virată în contul Fondului pentru Mediu. de la 1 iulie, Guvernul a hotărât să proroge această taxă până în ianuarie 2019.

În consecință, și tariful pentru groapa de gunoi de la Girov trebuia modificat. Conform proiectului de hotărâre, noua valoare a tarifului pentru activitatea de eliminare a deșeurilor la depozitul de la Girov va fi de 59,20 de lei/tonă, inclusiv TVA. Până la data aprobării acestui nou tarif, scăpat de taxa de mediu, este în vigoare tariful adoptat de Consiliul Județean în luna februarie, în valoare de 154,51 lei/tonă.

Pentru ca tariful diminuat să fie aplicat și la Roman va trebui ca și consilierii locali să se reunească în ședință pentru a aproba noile valori.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult