Site icon inRoman.ro

Un polițist acuză un parlamentar de presiuni

Vitalie Josanu

Comisarul șef Vitalie Josanu, singurul polițist care se ocupă de monumente și obiecte de patrimoniu la nivelul județului, a scris că un parlamentar i-a sugerat să nu se mai preocupe de un primar din județ, pentru a nu exista repercursiuni asupra polițistului sau a familiei sale.

Vai, mama ei de țară și principii… Un jeg, pensionat din poliție de pe o funcție șef serviciu (ilustru puturos) din care a urmărit doar să-și facă un păienjeniș de relații, ajuns la câteva luni deputat (culmea, anterior era apolitic!), cu activitate parlamentară jenantă (singurul motiv pentru care i-am întins mâna a fost doar că mi-a fost coleg) îmi cere, în cel mai slinos mod posibil, „vezi, ai grijă, orientează-te, nu-l mai deranja pe domnul primar… . Nu de alta dar să nu aibă de suferit familia, știi tu, soția, serviciul, cu CJ-ul…(sugestie la preluarea deconcentratelor de către Consiliul Județean).” Un soi de deja-vu, ce m-a pus în fața unor practici pe care le credeam apuse. Și ajungi să te întrebi, cum întreba Moromete: „unde mergem noi, fiule?”
Lege făcută pentru infractori, cu pedepsele coborâte drastic, încât trebuie să omori sau să violezi pe cineva ca să ai șansa de o pedeapsă cu suspendare. Să lucrezi la un fișet plin cu fapte, pedepsite de la câteva luni la câțiva ani, unde știi sigur- tu dar și infractorul-că lucrezi degeaba, basca te mai trezești cu asemenea povețe „binevoitoare”. Nu e prima, am mai avut destule asemenea situații, încât să mă facă insensibil dar aceasta e prima venită de la un fost polițist, fost „șef de șef”! Frec de aseară mâna dreaptă ca să nu mi se facă silă de ea, amintindu-mi că am dat mâna cu un asemenea gunoi ajuns în una dintre cele mai onorabile poziții în stat
.”

Vitalie Josanu, postare pe Facebook

Contactat telefonic, polițistul a spus că nu poate oferi mai multe detalii față de ceea ce a scris deja în mod public. În județul Neamț există un singur parlamentar fost ofițer de poliție. L-am contactat pe deputatul Neculai Iftimie pe adresa de email care este publicată pe site-ul Camerei Deputaților, dar până la ora publicării acestui material nu am putut avea un dialog cu dumnealui.

Exit mobile version