Un polițist acuză un parlamentar de presiuni

1.174

Comisarul șef Vitalie Josanu, singurul polițist care se ocupă de monumente și obiecte de patrimoniu la nivelul județului, a scris că un parlamentar i-a sugerat să nu se mai preocupe de un primar din județ, pentru a nu exista repercursiuni asupra polițistului sau a familiei sale.

Vai, mama ei de țară și principii… Un jeg, pensionat din poliție de pe o funcție șef serviciu (ilustru puturos) din care a urmărit doar să-și facă un păienjeniș de relații, ajuns la câteva luni deputat (culmea, anterior era apolitic!), cu activitate parlamentară jenantă (singurul motiv pentru care i-am întins mâna a fost doar că mi-a fost coleg) îmi cere, în cel mai slinos mod posibil, “vezi, ai grijă, orientează-te, nu-l mai deranja pe domnul primar… . Nu de alta dar să nu aibă de suferit familia, știi tu, soția, serviciul, cu CJ-ul…(sugestie la preluarea deconcentratelor de către Consiliul Județean).” Un soi de deja-vu, ce m-a pus în fața unor practici pe care le credeam apuse. Și ajungi să te întrebi, cum întreba Moromete: “unde mergem noi, fiule?”
Lege făcută pentru infractori, cu pedepsele coborâte drastic, încât trebuie să omori sau să violezi pe cineva ca să ai șansa de o pedeapsă cu suspendare. Să lucrezi la un fișet plin cu fapte, pedepsite de la câteva luni la câțiva ani, unde știi sigur- tu dar și infractorul-că lucrezi degeaba, basca te mai trezești cu asemenea povețe “binevoitoare”. Nu e prima, am mai avut destule asemenea situații, încât să mă facă insensibil dar aceasta e prima venită de la un fost polițist, fost “șef de șef”! Frec de aseară mâna dreaptă ca să nu mi se facă silă de ea, amintindu-mi că am dat mâna cu un asemenea gunoi ajuns în una dintre cele mai onorabile poziții în stat
.”

Vitalie Josanu, postare pe Facebook

Contactat telefonic, polițistul a spus că nu poate oferi mai multe detalii față de ceea ce a scris deja în mod public. În județul Neamț există un singur parlamentar fost ofițer de poliție. L-am contactat pe deputatul Neculai Iftimie pe adresa de email care este publicată pe site-ul Camerei Deputaților, dar până la ora publicării acestui material nu am putut avea un dialog cu dumnealui.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult