Site icon inRoman.ro

Angajații din penitenciare încep proteste în toată țara

inchisoare

Lucrătorii din penitenciarele din țară încep de marți, 1 august, protestul împotriva diminuării bugetului pentru Administrația Națională a Penitenciarelor. Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor au anunțat că angajații din acest sistem nu vor mai efectua ore suplimentare și nici nu vor efectua alte sarcini în afara celor din fișa postului; până acum, din cauza lipsei de personal, un angajat făcea mai mult decât sarcinile de serviciu din fișa postului.

Într-o primă etapă, începând cu 01 august 2017, angajații din penitenciare refuză să efectueze ore suplimentare și alte atribuții decât cele specifice funcțiilor ocupate. Cel mai probabil, așa cum s-a întâmplat dealtfel și anul trecut când un alt Guvern nu și-a respectat promisiunile, activitățile din penitenciare vor fi treptat blocate. La fiecare penitenciar vor fi organizate pichetări și fiecare angajat va acționa în justiție, în fața instanțelor naționale și internaționale de jurisdicție a muncii, Guvernul României pentru obligarea acestuia la aplicarea unor măsuri concrete privind asigurarea unor condiții de muncă decente. Dacă autoritățile nu vor reacționa pozitiv, acțiunile de protest se vor muta la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Ministerului Justiției și Guvernului României, până când aceste – comunicat Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Sindicaliștii susțin că bugetul  Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost redus cu 127 de milioane de lei și că alte 57 de milioane urmează a fi tăiate la proxima rectificare; sunt aproape 8.000 de funcții vacante în sistemul penitenciar și se înregistrează peste 700.000 de ore suplimentare, un angajat din șase a părăsit sistemul penitenciar în ultimii doi ani, iar Guvernul a blocat angajările.

Revendircările reprezentanșilor Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare sunt următoarele:

Exit mobile version