Site icon inRoman.ro

Elevii nemțeni, invitați la Ora de Programare

programare laptop

Elevii din județul Neamț sunt invitați să ia parte la evenimentul internațional Hour of Code – Ora de Programare. Ora de Programare reprezintă o introducere de o oră în știința computerului și programare, cu scopul de a demistifica limbajul specific și de a arăta ca oricine poate învăța bazele acestuia.

Hour of Code are loc în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor. Anul acesta, Ora de Programare va avea loc în săptămâna 4 – 10 decembrie, dar cei interesați pot organiza un eveniment Hour of Code în orice perioadă a anului. Săptămâna Educației în Tehnologia Computerelor este ținută în fiecare an în amintirea zilei de naștere a unui importnant pionier din domeniul tehnologiei: amiral Grace Murray Hopper, numită și „Uimitoarea Grace” (născută pe 9 decembrie 1906).

Încearcarea de a apropia elevii de tehnologia computerelor și programare a devenit un efort global. Acesta începe prin parcurgerea unor activități de o oră, dar se extinde la tot felul de eforturi ale comunității. Această campanie este susținută de peste 400 de parteneri și 200.000 de educatori din toată lumea.

Exit mobile version