Elevii nemțeni, invitați la Ora de Programare

de | 26/11/2017 | Actualitate, Educație, Național

Elevii din județul Neamț sunt invitați să ia parte la evenimentul internațional Hour of Code – Ora de Programare. Ora de Programare reprezintă o introducere de o oră în știința computerului și programare, cu scopul de a demistifica limbajul specific și de a arăta ca oricine poate învăța bazele acestuia.

Hour of Code are loc în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor. Anul acesta, Ora de Programare va avea loc în săptămâna 4 – 10 decembrie, dar cei interesați pot organiza un eveniment Hour of Code în orice perioadă a anului. Săptămâna Educației în Tehnologia Computerelor este ținută în fiecare an în amintirea zilei de naștere a unui importnant pionier din domeniul tehnologiei: amiral Grace Murray Hopper, numită și „Uimitoarea Grace” (născută pe 9 decembrie 1906).

Încearcarea de a apropia elevii de tehnologia computerelor și programare a devenit un efort global. Acesta începe prin parcurgerea unor activități de o oră, dar se extinde la tot felul de eforturi ale comunității. Această campanie este susținută de peste 400 de parteneri și 200.000 de educatori din toată lumea.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.