Senatorul Manoliu, la lucrările Comisiei Comune pentru Integrare Europeană Romnia – Republica Moldova

34

În perioada 19-21 noiembrie, la Bucureşti, a avut loc cea de a VI-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, eveniment găzduit de Parlamentul României.

La această activitate a participat și senatorul Dan Manoliu. În prima zi a Reuniunii au avut loc trei şedinţe comune de tip panel, între deputaţii din comisiile permanente ale Parlamentului Republicii Moldova şi omologii lor din comisiile Camerei Deputaţilor şi Senatului României.

Pe agenda discuţiilor din cadrul panelului economie, dezvoltare regională, energie, agricultură, industrie și servicii, la care am luat parte, au fost subiecte precum interconectarea reţelelor de gaze naturale, energie electrică, transport rutier, feroviar şi aerian dintre Republica Moldova şi România, schimb de experienţă în domeniul armonizării legislaţiei naţionale cu cea europeană, participarea Republicii Moldova alături de România la proiecte transfrontaliere şi transnaţionale. Panelul al doilea a făcut referire la afaceri europene, politică externă, securitate și siguranță națională, iar cel de-al treilea panel la educaţie, cultură şi resurse umane. Consider că au fost câteva întâlniri constructive, în urma lor s-au născut propuneri şi idei noi, proiecte şi iniţiative ce urmează să fie lansate pe viitor. Toate aceste lucruri înseamnă de fapt un sprijin mai puternic oferit de România Republicii Moldova.”

Dan Manoliu, senator

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult