Site icon inRoman.ro

Indemnizații mai mari pentru persoanele cu dizabilități

handicap carucior

Valoarea sprijinului financiar pentru persoanele cu dizabilități a crescut de la 1 ianuarie, ca urmare a faptului că actualizarea cuantumului drepturilor acordate făcându-se prin raportare la Indicatorul Social de Referință (ISR), anterior aceste drepturi fiind raportate la Indicele Prețului de Comsum (IPC).

Prin urmare, începând cu luna februarie, atunci când se efectuează plățile pentru luna anterioară, persoanele cu dizabilități vor primi indemnizații mai mari.

Valoarea prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități este următoarea:

Valoarea prestațiilor sociale pentru copiii cu dizabilități este următoarea:

Tot de la 1 ianuarie, indemnizațiile de însoțitori pentru persoanele cu handicap grav se majorează de la 1.065 lei la 1.163 lei, au precizat reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

La 31 decembrie 2017 în evidențele DGASPC Neamț erau 19.488 de persoane cu handicap, adulți și copii. DGASPC Neamț a achitat, în 2017, prestații  și a decontat bilete de călătorie auto și CFR, rate credite subvenționate cuvenite persoanelor cu dizabilități – adulți și copii – în valoare totală de 76,74 milioane de lei, adică aproximativ 17 milioane de euro.

Exit mobile version