Site icon inRoman.ro

Impozitele romașcanilor, decise de instanță

Radu Samson USR DSC9919

USR Roman va contesta în instanță majorarea taxelor și impozitelor locale. Cererea de chemare în judecată a fost depusă săptămâna aceasta la Tribunalul Neamț. În paralel, câțiva membri ai USR Roman au cerut Prefecturii Neamț să facă demersuri pentru anularea hotărârilor Consiliului Local Roman prin care s-a stabilit cuantumul taxelor și impozitelor locale.

Un element al întregii discuții de pe marginea acestui subiect aș vrea să îl aduc în atenție: domnul primar spunea că a fost o urgență și a luat decizia de a mări taxele și impozitele ca urmare a unui Ordonanțe de Guvern. Vreau să vă spun că textul ordonanței guvernamentale a fost publicat în Monitorul Oficial cu 39 de zile înainte ca Consiliul Local să aprobe mărirea taxelor și impozitelor. Deci, nu putem vorbi de o urgență, se putea supune în dezbatere publică acel proiect. Nici pentru hotărârea prin care s-au majorat taxele și impozitele auto, în luna noiembrie, nu s-a făcut dezbatere publică.

Radu Samson, președinte USR Neamț

Primul demers al USR Roman pe această chestiune a fost o plângere administrativă adresată legislativului local. Plângerea administrativă a fost respinsă de consilierii locali romașcani într-una dintre ședințele de la începutul acestui an. Reprezentanții USR consideră că administrația locală nu a respectat legea prin faptul că acele proiecte de hotărâre nu au fost supuse dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Exit mobile version