Impozitele romașcanilor, decise de instanță

de | 16/02/2018 | Administrație, Local, Politică

USR Roman va contesta în instanță majorarea taxelor și impozitelor locale. Cererea de chemare în judecată a fost depusă săptămâna aceasta la Tribunalul Neamț. În paralel, câțiva membri ai USR Roman au cerut Prefecturii Neamț să facă demersuri pentru anularea hotărârilor Consiliului Local Roman prin care s-a stabilit cuantumul taxelor și impozitelor locale.

Un element al întregii discuții de pe marginea acestui subiect aș vrea să îl aduc în atenție: domnul primar spunea că a fost o urgență și a luat decizia de a mări taxele și impozitele ca urmare a unui Ordonanțe de Guvern. Vreau să vă spun că textul ordonanței guvernamentale a fost publicat în Monitorul Oficial cu 39 de zile înainte ca Consiliul Local să aprobe mărirea taxelor și impozitelor. Deci, nu putem vorbi de o urgență, se putea supune în dezbatere publică acel proiect. Nici pentru hotărârea prin care s-au majorat taxele și impozitele auto, în luna noiembrie, nu s-a făcut dezbatere publică.

Radu Samson, președinte USR Neamț

Primul demers al USR Roman pe această chestiune a fost o plângere administrativă adresată legislativului local. Plângerea administrativă a fost respinsă de consilierii locali romașcani într-una dintre ședințele de la începutul acestui an. Reprezentanții USR consideră că administrația locală nu a respectat legea prin faptul că acele proiecte de hotărâre nu au fost supuse dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.