Artera Roman-Est încinge spiritele între reprezentanții opoziției

de | 16/02/2018 | Local, Politică

Parlamentarii de opoziție pe care îi are județul Neamț au și alte probleme decât atenția la ceea ce face alianța de la putere. Mai nou, deputații Laurențiu Leoreanu și Iulian Bulai par să fie pe poziții diametral opuse în ceea ce privește artera RomanEst, porțiunea dintre drumul județean care duce spre Luțca și intersecția cu drumul european E85.

După ce Iulian Bulai a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman cu privire la situația drumului ce a fost dat în folosință în mai 2016, Laurențiu Leoreanu a dat replica în cadrul conferinței de presă în care a prezentat raportul de activitate la un an de mandat. La întrebarea unui jurnalist, parlamentarul a explicat că tot ce ține Artera RomanEst este în deplină legalitate.

Laurentiu Leoreanu DSC 9896

E un lucru care nu-i de băgat în seamă. E o lucrare aflată în garanție și care nu are făcută recepția finală. Eu zic că înainte de a spune un lucru (așa fac eu) ar trebui să te documentezi. După cum știți, acolo a fost o muncă asiduă, de șase ani; patru ani a durat achiziția terenurilor, la un preț de un euro/metru pătrat. Au fost eforturi… Au fost eforturi supraomenești ca Romanul să arate așa cum arată. Când faci lucruri pot să  apară sincope sau greșeli; deși aici nu a fost vorba despre așa ceva. E totul legal, iar eu nu am nicio emoție. Au fost niște infiltrații, dar nu poți să prevezi așa ceva. Ideea nu a fost aceasta. Au fost alte lucruri în spate – noi am și purtato discuție – printre care acordarea unui spațiu și faptul că nu am semnat susținerea unei legi pe care dânsul a inițiat-o. Și nu am susținut-o pentru că am rezerve.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL Neamț

Deputatul Iulian Bulai i-a răspuns lui Laurențiu Leoreanu în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la cabinetul său parlamentar vineri, 16 februarie.

Iulian Bulai USR DSC9916

La mai puțin de doi ani de la inaugurarea acestui drum vedem un carosabil plin de găuri, iar drumul a început să se deterioreze la zece luni de la inaugurare. Avem destul de multe motive să suspectăm ilegalități în execuarea drumului respectiv pentru că, în condiții normale, asemenea erodări nu ar fi avut loc. În urma comentariilor colegului meu, domnul deputat Laurențiu Leoreanu, țin să menționez că dânsul, cel mai probabil, a înțeles această inițiativă à la Radio Erevan, adică nu este o plângere penală, este o sesizare, nu este împotriva dumnealui, ci este o sesizare generală. Nu e îndreptată nici către ordonatorul de credite,  nici către executor, nici către Consiliul Local. Așadar, îl asigur de cele mai bune intenții și nu are de ce să se teamă.

Iulian Bulai, deputat USR Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.