Ocolitoarea Roman Est, pe masa procurorilor

de | 12/02/2018 | Justiție, Local

Deputatul USR Iulian Bulai a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman cu privire la posibilitatea săvârșirii unor fapte penale în legătură cu realizarea lucrărilor de amenajare a arterei rutiere Roman-Est.

Este vorba despre porțiunea de arteră ocolitoare dintre intersecția cu drumul spre Luțca și intersecția cu drumul european E85. Referitor la acest obiectiv de investiții, înRoman.ro a atras atenția de mai multe ori (în februarie 2017 – Centura ocolitoare Roman-Est nu a trecut proba timpului, în aprilie 2017 – IMROM câștigă contractul de întreținere străzi. Cum arată Artera Roman-Est, construită de aceeași firmă) și a sesizat autoritățile locale cu privire la defecțiunile care au apărut la câteva luni de la inaugurare.

Iulian Bulai 27 web

Deputatul Iulian Bulai a specificat și în textul plângerii penale că nu deține probe privind încălcarea legislației în cadrul acestui proiect, dar consideră că este treaba organelor abilitate să verifice dacă toți indicatorii din proiect au fost respectați, având în vedere perioada scurtă în care drumul a început să se degradeze.

Deși nu dețin probe sau informații referitoare la săvârșirea unor infracțiuni, nu pot să înțeleg cum un proiect de o asemenea valoare și importanță a fost ratat. Personal, consider că dacă s-au respectat toți indicatorii tehnici din proiect, nu ar fi trebuit ca drumul să se degradeze într-un timp atât de scurt. Nu este posibil ca la mai puțin de 2 ani de la inaugurarea drumului respectiv, să avem un carosabil plombat, cârpit, ondulat și deformat. Deschizi centura în campania electorală și în mai puțin de 10 luni începi deja să o repari. Este normală o astfel de situație? Nu știu, sper să ne răspundă procurorii la această întrebare.

Iulian Bulai, deputat USR

Parlamentarul a depus această sesizare la Parchetul Roman vineri, 9 februarie. Luni, 12 februarie, primarul Lucian Micu a declarat că nu are nicio problemă cu acest demers și a dat de înțeles că, dacă se vor găsi lucruri nelegale, cei vinovați ar trebui să suporte consecințele. Primarul a precizat că testele efectuate de un profesor universitar din Iași au dus la concluzia că sub șosea s-a acumulat apă din cauza terenului și că pentru reabilitarea drumului va fi nevoie de realizarea unor foraje și de introducerea de piatră calcaroasă la fundația șoselei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.