Site icon inRoman.ro

Condamnări cu executare în dosarul privind modernizarea Hotelului Roman

scuar Hotel Roman

Curtea de Apel Bacău a decis marți, 20 martie, pedepse mai dure pentru persoanele acuzate de DNA că au fraudat fonduri europene atunci când au modernizat Hotelul Roman. Inițial, Tribunalul Neamț a dat pedepese cu suspendare pentru toți inculpații.

Curtea de Apel Bacău a considerat, însă, că pedepsele trebuie să fie mai dure. Cea mai grea pedeapsă a primit-o managerul hotelului, Nușa Chiriac – aceasta a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Tot după gratii va ajunge și inginerul Adrian Dorin Bălănescu – acesta a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare.

Cel mai „ieftin” a scăpat patronul Marsat, Vasile Balcan – acesta a primit doi ani de închisoare cu suspendare și are obliația de a executa 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Inculpatul Balcan Vasile va presta 60 zile muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Roman, județul Neamţ – activităţi de curăţenie şi întreţinere şcoli, grădiniţe şi primărie, precum şi terenurile de sport administrate de Primăria municipiului Roman sau activităţi în folosul căminelor de copii sau bătrâni administrate de Primăria municipiului Roman.” – se arată în soluția pe scurt a hotărârii judecătorești

Pe lângă aceste pedepse, inculpații trebuie să dea înapoi și banii fraudați.

Obligă în solidar inculpații Chiriac Lenuța Nușa, Bălănescu Adrian Dorin, inculpata Chiriac Lenuța Nușa în solidar și cu inculpata persoană juridică SC Turoag SA Roman să plătească părții civile Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – București, suma de 4.445.735,58 lei, împreună cu dobânda legală aferentă calculată până la data achitării integrale a debitului. Obligă în solidar inculpații Chiriac Lenuța Nușa, Bălănescu Adrian Dorin și Balcan Vasile, inculpata Chiriac Lenuța Nușa în solidar și cu inculpata persoană juridică SC Turoag SA Roman, iar inculpatul Balcan Vasile în solidar și cu inculpata persoană juridică SC Marsat SA Roman, să plătească părții civile Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – București, suma de 488.399,99 lei, împreună cu dobânda legală aferentă calcula

Cei trei și firmele lor au fost trimiși în judecată de DNA Bacău în decembrie 2014. Acuzațiile DNA erau următoarele:

 

Exit mobile version