Site icon inRoman.ro

Mii de tineri au sărbătorit Ziua Tineretului la Săbăoani

ziua tineretului Sabaoani 1

Mii de tineri din toată Dieceza Iași s-au întâlnit sâmbătă, 5 mai, la Săbăoani, la parohia „Sfântul Mihail”, pentru a sărbători împreună Ziua Tineretului la nivel diecezan.

Tinerii, veniți din cele 156 de parohii ale diecezei, au ascultat mesajul episcopului PS Petru Gherghel, s-au rugat și au cântat împreună.

În mesajul adresat tinerilor cu această ocazie, PS Petru Gherghel prezintă exemplul „de curaj şi tărie în persoana tinerei din Nisiporeşti, Veronica Antal, a cărei beatificare o vom celebra anul acesta în septembrie” şi îi îndeamnă pe tineri: „Să vă faceţi timp pentru această sărbătoare, nu doar pentru că e întâlnirea voastră cu mine, episcopul vostru, ci şi pentru că aveţi ocazia să vă întâlniţi şi să interacţionaţi cu alţi tineri, să cunoaşteţi alte chipuri, alte feluri de a trăi sau practica credinţa şi pentru că – ce minunat ar fi! – puteţi redescoperi farmecul întâlnirii cu Isus”. – comunicat de presă Episcopia Romano-Catolică de Iași

După Liturghie s-a desfășurat Festivalul tinerilor, iar cei prezenți au cântat și au dansat, fie pe scenă, fie în fața scenei.

ziua tineretului Sabaoani 1
Exit mobile version