Mii de tineri au sărbătorit Ziua Tineretului la Săbăoani

114

Mii de tineri din toată Dieceza Iași s-au întâlnit sâmbătă, 5 mai, la Săbăoani, la parohia „Sfântul Mihail”, pentru a sărbători împreună Ziua Tineretului la nivel diecezan.

Tinerii, veniți din cele 156 de parohii ale diecezei, au ascultat mesajul episcopului PS Petru Gherghel, s-au rugat și au cântat împreună.

În mesajul adresat tinerilor cu această ocazie, PS Petru Gherghel prezintă exemplul „de curaj şi tărie în persoana tinerei din Nisiporeşti, Veronica Antal, a cărei beatificare o vom celebra anul acesta în septembrie” şi îi îndeamnă pe tineri: “Să vă faceţi timp pentru această sărbătoare, nu doar pentru că e întâlnirea voastră cu mine, episcopul vostru, ci şi pentru că aveţi ocazia să vă întâlniţi şi să interacţionaţi cu alţi tineri, să cunoaşteţi alte chipuri, alte feluri de a trăi sau practica credinţa şi pentru că – ce minunat ar fi! – puteţi redescoperi farmecul întâlnirii cu Isus”. – comunicat de presă Episcopia Romano-Catolică de Iași

După Liturghie s-a desfășurat Festivalul tinerilor, iar cei prezenți au cântat și au dansat, fie pe scenă, fie în fața scenei.

Sursă ziua tineretului Sabaoani
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.