Site icon inRoman.ro

ADR Nord-Est face planuri pentru un aer mai curat pentru romașcani

poluare masini esapament

Municipiul Roman se angajează să accelereze procesul de reducere a emisiilor de CO2, să crească rezistența teritoriilor și să ofere acces universal la servicii energetice sigure, durabile și accesibile pentru toți. Aceste angajamente, care trebuie îndeplinite până în anul 2050, reprezintă viziunea a 7.755 localități din 53 de țări, țări ce sunt parte a „Convenției Primarilor pentru Energie și Climă”.

Acțiunile concrete care vor duce, în final, la o calitate mai bună a vieții la nivelul municipiului Roman și a altor localități din această regiune a țării vor fi implementate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est.

Prin aderarea la initiațiva europeană Convenția Primarilor pentru Energie și Climă autoritățile locale din regiunea noastră și-au oficializat angajamentul de a întreprinde măsuri concrete, coerente și cu impact în sensul reducerii emisiilor generate de consumul de energie și adaptarea la schimbările climatice. Astfel, celor 6 membri din Regiunea Nord – Est (Bacău, Botoșani, Huși, Moinești, Roman și Vaslui) li s-au alăturat de curând alte patru localități (Iași, Piatra Neamț, Suceava, Comuna Victoria – județul Iași) care s-au angajat în procesul de tranziție energetică.” – comunicat ADR Nord-Est

Pentru a putea transpune aceste deziderate în măsuri concrete, semnatarii convenției vor elabora în maxim doi ani, câte un Plan de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) ce vor contribui la:

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va organiza în perioada imediat următoare o serie de ateliere de lucru pentru a veni în sprijinul echipelor autorităților locale implicate în procesul de elaborare și actualizare a Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă. Demersul beneficiază de finanțare din partea Programului Orizont 2020 prin proiectul EMPOWERING, implementat în Regiunea Nord-Est de ADR Nord – Est.

Exit mobile version