Site icon inRoman.ro

Curtea de Conturi: Spitalul Roman a aruncat la gunoi peste 30.000 lei. Cum reacționează Spitalul

spitalul municipal roman centrul de primiri urgente 9120

Curtea de Conturi a efectuat un control la Spitalul Municipal de Urgență Roman în luna octombrie a acestui an. Experții au realizat un raport de constatare ce arată că în unitatea spitalicească sunt destul de multe nereguli. Dintre toate, însă, poate cel mai mult ies în evidență două.

În prima situație, Curtea de Conturi susține că spitalul a aruncat la gunoi  31.724,91 lei. Aceasta este valoarea unor reactivi care au fost găsiți în laboratorul unității, nefolosiți și expirați. Evident, subtanțele vor trebui casate. Până pe 18 mai 2019, conducerea spitalului va trebui să dispună măsuri pentru stabilirea persoanelor vinovate și recuperarea sumei de la acestea. 

A doua situație se referă la un fost angajat al Spitalului. Medicul Lucian George Obeadă a fost concediat ilegal și a câștigat procesul în instanță. Prin urmare, Spitalul a trebuit să îi plătească o sumă importantă: peste 54.000 lei. Plata acestor bani s-a făcut din bugetul unității, dar Curtea de Conturi vrea ca până pe 18 mai 2019, suma să fie recuperată de la „persoanele stabilite răspunzătoare”.

Ce alte nereguli a mai găsit Curtea de Conturi la Spital:

Toate aceste nereguli, dar și altele, trebuie rezolvate până pe 18 mai 2019. Nota de constatare completă a Curții de Conturi o regăsiți mai jos. 

Cum răspunde Spitalul la acest raport?

Cu o cerere către Consiliul Local Roman pentru ca directorul financiar și directorul de îngrijiri să primească stimulente financiare lunare în „limita a maxim două salarii minine brute pe țară”. Proiectul de hotărâre privind acordarea acestor stimulente va fi votat de consilieri în ședința ordinară de miercuri, 19 decembrie.

Exit mobile version