Site icon inRoman.ro

Nuntă de Aur pentru zeci de cupluri de romașcani

Nunta de aur 2018 4410

Nunta de Aur a romașcanilor care au trecut, cu iubirea și respectul dintre ei, de proba timpului, a avut loc marți, 18 decembrie, la restaurantul Brăduțul.

Ca și în anii anteriori, evenimentul a început cu un TeDeum, o scurtă slujbă de mulțumire. După ce oficierea serviciului religios s-a încheiat,  preoții le-au urat romașcanilor care serbează o jumătate de secol de viață în doi să aibă parte și de acum înainte de multe evenimente frumoase și le-au mulțumit pentru lecția de viață oferită. Mai apoi, a luat cuvântul primarul Lucian Micu.

„Mă bucur să ne revedem, mai ales că azi avem de-a face cu un eveniment deosebit pentru dumneavoastră. Un eveniment care a început să devină tradiție: aniversarea a 50 de ani de căsătorie și, așa cum facem în fiecare an, la fiecare sfârșit de an, scoatem în evidență tot ceea ce avem mai frumos în comunitatea noastră. Dumeavoastră sunteți dovada vie a faptului că în armonie, în înțelegere și în bună conviețuire putem să ridicăm familia la rang de virtute și vă felicit încă o dată pentru acest lucru. Așa cum spunea și părintele, dumneavoastră sunteți un exemplu pentru noi, cei mai tineri,un exemplu demn de urmat. Sunteți oameni respectați în comunitatea noastră. Mie îmi place să spun că noi, în comunitate, dacă aducem fiecare dintre noi ceea ce avem mai bun în noi, putem vorbi de o societate frumoasă, deschisă, în care toți vom trăi în armonie și bună înțelegere.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Au fost premiate 58 de cupluri. Fiecare cuplu a primit câte o diplomă și o sumă de bani, apoi soții „de aur” s-au fotografiat cu primarul Micu, în fața bradului; doamnele au primit și câte un buchet de flori, iar fotografia cuplului cu primarul le-a fost dată celor prezenți câteva zeci de minute mai târziu.

Nunta de aur 2018 4410

Cei mai mulți dintre cei prezenți au spus că secretul unei căsnicii îndelungate este respectul între parteneri și că iubirea de la început trebuie întreținută cu mici gesturi cum a r fi o mângâiere sau o vorbă frumoasă spusă la timpul potrivit. Lista romașcanilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în acest an și care au fost premiați de administrația publică locală o regăsiți mai jos.

Exit mobile version