Site icon inRoman.ro

Monitorizare inRoman.ro: Deputatul Leoreanu vrea pedepse mai aspre pentru consumul și traficul de droguri

Laurentiu Leoreanu 7755

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR). 
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară septembrie 2018 – decembrie 2018? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României

Laurențiu Dan Leoreanu, deputat PNL, este vicelider al deputaților liberali, membru în Comisia pentru administrare publică și amenajarea teritoriu și Comisia pentru buget, finanțe și bănci. De asemenea, face parte din Delegaţia permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est și din grupurile de prietenie cu Singapore, Islanda și Congo.

Ce a făcut deputatul Laurențiu Leoreanu în sesiunea februarie – iunie:

Printre cele mai importante inițiative legislative pe care deputatul Leoreanu le-a  susținut este și proiectul de modificare a legii privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național, prin care municipiile de rang doi sunt susținute să cunoască o dezvoltare rapidă.

Concret, proiectul prevede ca şi municipiile de rang doi să poată crea, alături de localităţile învecinate, prin parteneriate voluntare, zone metropolitane, microregiuni funcţionale, capabile de a atrage fonduri nerambursabile în cotă substanţială, cu oportunităţi crescute de dezvoltare şi eficientizare a transportului local, în dezvoltarea şi modernizarea serviciilor medicale, educaţionale, de evidenţă informatizată a persoanelor, a siguranţei cetăţenilor, etc. A fost o onoare pentru mine să fiu desemnat purtător de mesaj al PNL pentru suținerea acestui proiect, întrucât consider că această lege reprezintă o mare oportunitate pentru localitățile precum municipiul Roman, care ar avea șansa de a face următorul pas major spre dezvoltare.”

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Un alt proiect considerat important de parlamentar, care este în lucru, se referă la majorarea sacțiunilor pentru consumul de etnobotanice.

Măsuri drastice pentru combaterea comercializării și consumului de etnobotanice. Deși în urmă cu mulți ani acest fenomen era străin pentru tinerii noștri, astăzi ne îngrijorează. Consecințele pot fi fatale în aceste cazuri și voi susține o inițiativă legisaltivă pentru majorarea pedepselor în cazul consumului și traficului de droguri, inclusiv din categoria etnobotanicelor. Aproximativ 600.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani au consumat, cel puțin o dată, un drog ilicit. Prevalența consumului de drogului la elevii de 16 ani este de 10%. Doar în anul 2014, România a înregistrat 33 de decese din cauza consumului de droguri și alte 23 de cazuri indirect asociate consumului de droguri. În ultima lună au fost cel puțin trei cazuri de accidente produse de șoferi aflați sub influența drogurilor. Trebuie luate măsuri, și cât mai repede. Nu e un domeniu care suferă amânare.”

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Declarațiile de avere și interese ale lui Laurențiu Leoreanu:

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Laurențiu Leoreanu în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna decembrie 2018, de 10.003 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cabinetul parlamentar din teritoriu se află în Roman, str. Ştefan cel Mare, nr. 212 (sediul PNL Roman).

La sfârșitul acestei săptămâni, deputatul Laurențiu Leoreanu a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, raportul de activitate pentru primii doi ani de mandat în Camera Deputaților. Documentul poate fi descărat mai jos.

Exit mobile version