Site icon inRoman.ro

presshub.ro: Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2021, un proiect înconjurat de critici. Ținte: calitatea programelor și eficiența cheltuirii banilor publici (II)

Finanțarea proiectului „Capitală culturală europeană” se face pe baza Hotărârii de Consiliu Local 121/2018 care l-a declarat „program cultural prioritar”.S-au alocat 7.000.000 lei, s-a vărsat jumătate; totuși, în 2018 Asociația TM2021 a cheltuit 1 milion de euro.Infrastructura culturală promisă de municipalitate întârzie. 2018, un pic mai bine Cu toate că raportul financiar complet pe 2018 încă nu este public, se poate intui că bugetul de peste 1 milion de euro deja cheltuit nu are o destinație diferită față de 2017, pe capitole bugetare. Consiliul Județean Timiș ne-a trimis bilanțul Asociației TM2021 și raportul de activitate, de altfel publice, dar nu și deconturile solicitate pe Legea 544/2001. Grija cea mai mare rămâne plata executivului, cu toate că fiecare activitate este delegată câte unei firme sau unei organizații pentru a fi realizată. Spectacolul „Bega!Lumen”, desfășurat în portul…

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Exit mobile version