presshub.ro: Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2021, un proiect înconjurat de critici. Ținte: calitatea programelor și eficiența cheltuirii banilor publici (II)

de | 10/04/2019 | Bani Europeni

Finanțarea proiectului „Capitală culturală europeană” se face pe baza Hotărârii de Consiliu Local 121/2018 care l-a declarat „program cultural prioritar”.S-au alocat 7.000.000 lei, s-a vărsat jumătate; totuși, în 2018 Asociația TM2021 a cheltuit 1 milion de euro.Infrastructura culturală promisă de municipalitate întârzie.2018, un pic mai bineCu toate că raportul financiar complet pe 2018 încă nu este public, se poate intui că bugetul de peste 1 milion de euro deja cheltuit nu are o destinație diferită față de 2017, pe capitole bugetare. Consiliul Județean Timiș ne-a trimis bilanțul Asociației TM2021 și raportul de activitate, de altfel publice, dar nu și deconturile solicitate pe Legea 544/2001.Grija cea mai mare rămâne plata executivului, cu toate că fiecare activitate este delegată câte unei firme sau unei organizații pentru a fi realizată. Spectacolul „Bega!Lumen”, desfășurat în portul…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.