Site icon inRoman.ro

Sorin Moisă: „În Parlamentul European se fac mai multe legi decât în guvernele naționale”

Sorin Moisa 9897

Elevi de la Colegiul Național „Roman-Vodă” (în calitate de gazde și organizatori), Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Tehnic „Petru Poni” l-au ascultat luni, 6 mai, pe eurodeputatul Sorin Moisă, explicându-le despre ce înseamnă Parlamentul European (PE), cum funcționează instituția, care sunt atribuțiile membrilor PE și în ce mod influențează legislația europeană viața fiecăruia dintre noi.

Nici elevii nu s-au lăsat mai prejos și i-au adresat parlamentarului întrebări care au atins subiecte de profunzime în ceea ce privește limitele UE, Brexitul și viitorul acestei construcții gândite de fondatori ca un garant al păcii pe bătrânul continent.

Întâlnirea a avut loc în cadrul programului educativ „Școli ambasador ale Parlamentului European” (EPAS), inclus în agenda activităților pedagogice și educative ale Parlamentului European și coordonat în țara noastră de Biroul de legătură al Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale. Colegiul Național „Roman Vodă” Roman este școală-candidat pentru a deveni ambasador al PE.

Principalele declarații ale lui Sorin Moisă:

Exit mobile version