Site icon inRoman.ro

presshub.ro: sediul Colegiului Național „Moise Nicoară”, monument istoric, a fost modernizat cu fonduri UE

Colegiul Național „Moise Nicoară”, liceul de top al Aradului, este cunoscut în toată lumea datorită performanţelor obţinute de elevii săi. Clădirea veche de aproape 150 de ani a colegiului a necesitat o reabilitare totală pentru a fi adusă la standarde demne de perfomanţele obţinute. Banii europeni au fost soluţia, iar investiţia de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad a fost una dintre cele mai mari într-o unitate şcolară din zona de vest a României. Proiectul a avut valoarea totală de 51 milioane de lei. Clădirea Liceului „Moise Nicoară” a intrat în proprietatea staului român în anul 1934. În1955, după cel de-al Doilea Război Mondial, a fost introdusă pe lista monumentelor de arhitectură din România. După reforma învățământului din 1948, Liceul „Moise Nicoară” a devenit Școala Medie nr. 1 din Arad, în 1957 a primit numele de Școala „Ioan Slavici”, iar în anul 1965 i se acordă…

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Exit mobile version