presshub.ro: sediul Colegiului Național „Moise Nicoară”, monument istoric, a fost modernizat cu fonduri UE

de | 23/05/2019 | Bani Europeni

Colegiul Național „Moise Nicoară”, liceul de top al Aradului, este cunoscut în toată lumea datorită performanţelor obţinute de elevii săi. Clădirea veche de aproape 150 de ani a colegiului a necesitat o reabilitare totală pentru a fi adusă la standarde demne de perfomanţele obţinute. Banii europeni au fost soluţia, iar investiţia de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad a fost una dintre cele mai mari într-o unitate şcolară din zona de vest a României. Proiectul a avut valoarea totală de 51 milioane de lei.Clădirea Liceului „Moise Nicoară” a intrat în proprietatea staului român în anul 1934. În1955, după cel de-al Doilea Război Mondial, a fost introdusă pe lista monumentelor de arhitectură din România. După reforma învățământului din 1948, Liceul „Moise Nicoară” a devenit Școala Medie nr. 1 din Arad, în 1957 a primit numele de Școala „Ioan Slavici”, iar în anul 1965 i se acordă…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.