Site icon inRoman.ro

presshub.ro: Obiective turistice şi culturale din Drobeta Turnu Severin, reabilitate cu fonduri europene

Pe un proiect depus pe vechiul POR 2007-2013, în valoare de peste 57 de milioane de lei, din care valoarea nerambursabilă a fost de 42 de milioane de lei, Primăria Drobeta Turnu Severin a reabilitat Cetatea Medievală a Severinului şi Palatul Cultural „Theodor Costescu“;După ce a fost refăcută cu bani europenei, Cetatea Medievală a Severinului a început să atragă mii de turişti;Palatul Culturii „Theodor Costescu“ are o arhitectură impresionantă, clădirea fiind cea mai impozantă din Severin. Acolo au loc multe manifestări culturale, inclusiv festivaluri medievale, proiecţii de film, spectacole de teatru sau concerte de chitară clasică;La exterior, lucrările efectuate la clădire pe fonduri europene au cedat la scurt timp după ce clădirea ieşise din garanţie. Palatul trebuie să efectueze reparaţiile pe cheltuiala proprie;Turnul Artelor (fostul Turn de Apă), înalt de 27 de metri, reabilitat tot cu fonduri europene, dar pe…

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Exit mobile version