Site icon inRoman.ro

Cine va putea călători gratuit cu transportul în comun local în 2020 și cât va fi subvenția totală de la buget

autobuz Pristyl 7546

În ședința de Consiliu Local din 30 ianuarie, aleșii locali sunt invitați să voteze o hotărâre ce stabilește care este prețul abonamentelor pentru transportul în comun local și ce categorii de persoane vor benefecia de transport gratuit. În proiectul de hotărâre se prevede că finanțarea cheltuielilor privind facilitațile acordate pe transportul urban de călători se efectuează din bugetul local al municipiului Roman. Suma care va fi alocată din bugetul local va fi supusă la vot ulterior consilierilor locali, în proiectul de buget fiind trecuți 1.280.000 lei ca subvenție pentru transportul public în comun pentru anul 2020. Serviciul de transport public local este executat de societatea comercială Pristyl SRL, firmă deținută de un aproapiat al PNL Roman.

Vor beneficia de abonamente gratuite:

Acordarea facilităților se face numai pentru persoanele cu domiciliul în municipiul Roman.

Pentru a putea beneficia de gratuitate, solicitanții vor depune lunar, la Direcţia de Asistenţă Socială, o cerere, care să conțină numele și prenumele, adresa de domiciliu, calitatea pe care o are ca beneficiar a facilității pe transportul urban de călători, însoțită de acte doveditoare, dupa cum urmează:

Prețul abonamentelor rămâne același ca în anul 2019, adică 70 lei pentru un abonament lunar valabil de luni până vineri și 100 lei pentru un abonament lunar valabil de luni până duminică, iar prețul unei călătorii rămâne tot 2,5 lei.

Exit mobile version