Site icon inRoman.ro

Majorarea tarifelor la gunoi a picat la votul în CJ Neamț

pubele gunoi

Ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț de marți, 28 ianuarie, a avut pe ordinea de zi și proiecte privind majorarea tarifelor la gunoi pe zonele de operare 2,3 și, respectiv un proiect de modificare a tarifelor vizând activitatea de eliminare a deșeurilor la depozitul județean de deșeuri nepericuloase Girov. Discuția a fost una lungă și s-a concretizat, la final, prin vot negativ. Consilierii județeni au fost nemulțumiți de faptul că în documentația care a însoțit proiectele de hotărâre, motivarea majorării de tarif nu a fost explicată suficient de clar.

Ce au întrebat sau au sesizat consilierii județeni:

Ce a răspuns reprezentantul Rossal SRL, Iulia Havrici:

Consilierul județean Florin Hopșa a propus un amendament: scăderea cu 25% a tarifelor cerute de operator. Amendamentul a picat la vot. La fel au picat și proiectele de hotărâre, doar 15 consilieri votând „pentru”.

La finalul ședinței, reprezentantul firmei care gestionează depozitul de gunoi de la Girov a spus: „De la 1 februarie vom suspenda activitatea depozitului de la Girov pentru că nu vrem să funcționăm prin încălcarea legii. Nu vrem să majorăm tarife, e vorba de legislație, că banii se duc la fondul pentru Mediu.

Consilierii județeni au spus că, dacă vor primi documentele cerute pe email, se vor întruni în ședință extraordinară pentru a aproba noile tarife.

Exit mobile version