Site icon inRoman.ro

Poliția Locală Roman în 2019: amenzi de peste un milion de lei, aproape 60% pentru parcări neregulamentare

ziua nationala parada politia locala 6268

În anul 2019, Direcţia Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Municipiului Roman a efectuat 3.596 misiuni planificate care s-au concretizat cu 3 suspecți de furt prinși și predați Poliţiei Municipiului Roman, 2.660 reclamaţii şi sesizări rezolvate și 4.157 amenzi aplicate în valoare de 1.135.886,5 lei.

Din totalul amenzilor date de Poliția Locală, 2.820 au fost pentru parcare neregulamentară, adică 67,83% din totalul amenzilor, valoarea lor fiind de 652.162, adică 57,41% din cuantumul amenzilor date. Cele mai multe amenzi au fost date pentru neplata parcării, neexpunerea tichetului de parcare sau staționarea mai mult timp decât era scris pe tichet: 989 sancțiuni în valoare de 124.050 lei. Însă indicatorul „oprirea interzisă” pare să-i usture cel mai tare pe romașcani la buzunar, Poliția Locală aplicând 968 de amenzi cu o valoare totală de 280.160 lei. (Vedeți lista completă cu amenzile aplicate pentru parcare neregulamentară mai jos.) Pentru parcarea neregulamentară pe locurile destinate persoanelor cu handicap, polițiștii au aplicat cam o amendă la două săptămâni, în tot anul aplicând 25 de amenzi a câte 1.000 de lei bucata.

Tot 1.000 de lei te costă și dacă practici taximetria fără să ai atestat sau nu vrei să-l arăți organelor de control, lucru pe care l-au aflat și 13 taximetriști de ocazie. Mult mai scumpă e amenda dacă ești prins lipind afișe sau anunțuri de mica publicitate în alte locuri decât cele amenajate, 80.000 de lei fiind valoarea totală pentru doar trei amenzi date.

Pietonii și bicicliștii au scăpat mai ieftin, doar trei pietoni fiind amendați pentru traversare neregulamentară și doi bicicliști care au uitat să coboare de pe bicicletă când traversau drumul pe trecerea de pietoni.

Spartul semințelor poate fi o activitate relaxantă, nu și ieftină dacă scuipi cojile în spațiul public, 113 romașcani simțind asta pe buzunarul lor, valoarea sancțiunilor ridicându-se la 46.650 lei. Și dacă tot suntem la capitolul relaxare, se pare că în Roman ar fi penurie de prostituate, pentru atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale fiind aplicată o singură amendă în valoare de 500 lei.

Pe lângă amenzi, polițiștii locali au mai aplicat și 1.679 avertismente scrise.

Polițiștii locali au fost sesizați, prin apel la numărul 0233.984 sau prin aplicația „Pentru Roman”, pentru chestiuni diverse, uneori ciudate: repoziţionarea unui indicator rutier de „Oprire interzisă”, grătare făcute între blocuri, amenajarea unei afumători pe spațiul public, constructori care murdăreau mașinile cu mortar, pășunat pe domeniul privat sau public, scăldat în fântânile arteziene, tăierea a trei nuci de către un locatar, spălarea covoarelor pe trotuar, ruperea florilor, cai în libertate în zona centrală etc (lista completă mai jos).

Amenzi aplicate pentru parcare neregulamentară

Lista sesizărilor primite de Poliția Locală

Exit mobile version