Site icon inRoman.ro

Vot în CL Roman pentru a trece la ApaVital. Leoreanu: “Ministrul Fondurilor Europene a spus că Romanul se poate desprinde”

consiliu local vot DSC5345

Într-o ședință de îndată, consilierii locali au votat joi, 13 februarie, rezilierea din culpa operatorului a contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de apă și canalizare  către Apa Serv și aderarea la Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă și Canal Iași (ARSACIS). Ieșirea municipiului Roman din ADI Aqua Neamț se va concretiza după ce vor fi urmați mai mulți pași. Acest demers a fost inițiat și în urmă cu doi ani, dar fără a se finaliza. 

Acum, reprezentanții administrației publice locale par deciși să facă trecerea și susțin că acest lucru se va face fără costuri din partea municipalității. 

E un lucru pe care Apa Vital și l-a asumat, în sensul în care conform normelor în vigoare, în momentul în care părăsești o companie care a făcut anumite investiții trebuie să-i plătești cota parte din plățile făcute de către companie, iar acest lucru, pentru Roman, înseamnă câteva milioane de lei, până într-un milion de euro. Aceste investiții pe care le-a făcut Apa Serv vor fi asumate de către compania Apa Vital în sensul în care ei și-au manifestat disponibilitatea ca aceste cheltuieli pe care le-a făcut compania în implementarea proiectelor europene să fie suportate de către Apa Vital. Atenție, pentru că se face o confuzie! Nu trebuie rambursați banii europeni. Banii europeni au fost acordați pentru realizarea investițiilor  care s-au făcut la Roman și nu afectează în nici un fel. Practic, serviciul va fi operat de o companie sau de alta pe aceeași infrastructură pe care s-au primit fonduri europene.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Imediat după ședința de Consiliu Local, deputatul Laurențiu Leoreanu și primarul Lucian Micu au susținut o conferință de presă pe această temă. 

deputatl Laurențiu Leoreanu în conferință de presă comună cu primarul Lucian Micu

Principalele declarații ale deputatului Laurențiu Leoreanu: 

Principalele declarații ale primarului Lucian Micu: 

Exit mobile version