Site icon inRoman.ro

“Împreună = viață!”. Dragi romașcani, ați reușit!

1.Spital

Dragi romașcani, ați reușit! Scrisoarea deschisă, adresată Consiliului Local și Primăriei municipiului Roman, prin care sute de romașcani cereau redistribuirea de fonduri pentru achiziția de ventilatoare la Spitalul Municipal de Urgență Roman, a avut efect. 

În scrisoarea deschisă se sugera administrației locale renunțarea la bugetarea participativă și folosirea celor 200.000 lei pentru ventilatoare. La ședința Consiliului Local de pe 26 martie, aleșii au votat o altă formă de redistribuire a banilor. Dar important este că banii vor fi folosiți pentru spital, în beneficiul comunității și, mai ales, în lupta împotriva pandemiei provocată de COVID-19.

Cronologia, pe scurt: 

Știm bine că anumite inițiative private sunt pentru achiziționarea anumitor ventilatoare mecanice și atunci am optat inclusiv în discuțiile cu noii sponsori, sunt 5 – 6 sponsori noi care au apărut în ultima perioadă și care doresc să doneze aparatură, ne-am orientat spre aparatura care durează cel mai puțin în aprovizionare și care poate ajuta spitalul în perioada următoare. Legat de aceste ventilatoare mecanice să știți că ele, în momentul de față nu există pe stoc în România. Noi deja am reușit, în momentul în care am purtat discuții cu cei de la SMUR, am reușit să rezervăm din cele 100 pe care le-a comandat UNIFARM, unul deja l-am rezervat cu achiziția de la primărie și încă două pentru achiziții private. Eu sunt de acord că trebuie să alocăm sume de bani în continuare pentru spitalul din Roman, însă e foarte important să înțelegem că problema la spitalul din Roman nu este finanțarea. Am renunțat la târgul de Paște și la zilele municipiului Roman. 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman, 26 martie
Exit mobile version