Site icon inRoman.ro

Primăria Roman, acționată în instanță pentru nerespectarea unui termen legal

primaria Roman 0035

Pe data de 13 februarie 2020, grupul de inițiativă civică Next Space, format din George Grama – arhitect, Bogdan Roman – antreprenor, Teo Baciu – jurnalist și Gabriel Baciu – jurnalist, aducea în fața romașcanilor un proiect de mobilitate urbană durabilă intitulat „Roman – Un nou început” (proiectul poate fin consultat aici). Ca primă măsură urmată lansării proiectului, NextSpace a trimis o solicitare Primăriei Municpiului Roman în data de 19 februarie, cerând ca în comisia de circulație să fie inclus și un reprezentant al pietonilor și bicicliștilor. Solicitarea a fost înregistrată pe 21 februarie (nr. 4.256/21.02.2020).

Grupul de inițiativă civică NextSpace a făcut public în data de 21 mai că intenționează să acționeze Primăria Roman în instanța de contencios-administrativ pentru că administrația locală nu a răspuns în niciun fel cererii, chiar dacă în intervalul acesta de timp a făcut modificări în comisia de circulație.

Nu e prima dată când Primăria Roman este acționată în contencios-administrativ: inclusiv în această perioadă administrația locală este chemată în fața judecătorilor pentru a explica modul în care s-a realizat o expropriere. Anterior, în anul 2018, politicianul USR Radu Samson a dat în judecată Primăria pentru că nu arespectat legea transparenței decizionale când a decis majorarea taxelor și impozitelor locale, proces pierdut de politician la Curtea de Apel Bacău.

Exit mobile version