Primăria Roman, acționată în instanță pentru nerespectarea unui termen legal

de | 25/05/2020 | Local, Administrație

Pe data de 13 februarie 2020, grupul de inițiativă civică Next Space, format din George Grama – arhitect, Bogdan Roman – antreprenor, Teo Baciu – jurnalist și Gabriel Baciu – jurnalist, aducea în fața romașcanilor un proiect de mobilitate urbană durabilă intitulat „Roman – Un nou început” (proiectul poate fin consultat aici). Ca primă măsură urmată lansării proiectului, NextSpace a trimis o solicitare Primăriei Municpiului Roman în data de 19 februarie, cerând ca în comisia de circulație să fie inclus și un reprezentant al pietonilor și bicicliștilor. Solicitarea a fost înregistrată pe 21 februarie (nr. 4.256/21.02.2020).

Grupul de inițiativă civică NextSpace a făcut public în data de 21 mai că intenționează să acționeze Primăria Roman în instanța de contencios-administrativ pentru că administrația locală nu a răspuns în niciun fel cererii, chiar dacă în intervalul acesta de timp a făcut modificări în comisia de circulație.

Nu e prima dată când Primăria Roman este acționată în contencios-administrativ: inclusiv în această perioadă administrația locală este chemată în fața judecătorilor pentru a explica modul în care s-a realizat o expropriere. Anterior, în anul 2018, politicianul USR Radu Samson a dat în judecată Primăria pentru că nu arespectat legea transparenței decizionale când a decis majorarea taxelor și impozitelor locale, proces pierdut de politician la Curtea de Apel Bacău.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.