Site icon inRoman.ro

La acest moment: angajații Spitalului Roman, doar cu epuizarea. Fără spor covid sau suplimentare de personal

pacient spital perfuzie salon

Angajații Spitalului Roman s-au plâns de mai multe ori de volumul foarte mare de muncă din aceste luni, de când unitatea spitalicească preia aproape toate cazurile din județ. Cadrele medicale susțin că se operează “pe bandă rulantă” și că cele mai multe cazuri sunt de o complexitate peste medie. Managerul spitalului este de acord că volumul a crescut în această perioadă, dar susține că oamenii se descurcă. 

Până în momentul acesta am făcut față, nu s-a pus în discuție suplimentarea personalului sau detașarea de la alte unități din județ, mai ales că cei care sunt detașați trebuie să fie de acord cu a munci în altă parte. Și, atât timp cât șefii de secție au spus că se descurcă…

dr. Maria Andrici, manager general Spitalul de Urgență Roman

Managerul a precizat că primele discuții despre ajutor din exterior au avut loc abia săptămâna aceasta și că așteaptă ca fiecare secție să transmită o situație, apoi lista centralizată să fie discutată cu reprezentanții DSP Neamț. 

O altă veste proastă pentru angajații Spitalului este legată de sporul covid-19. În valoare de 2.500 de lei, acesta se acordă doar personalului care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, după cum a precizat managerul Maria Andrici.

Un alt stimulent, aprobat săptămâna aceasta de Ministerul Sănătății, se va acorda pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 și va fi între 5% și 30% din salariul de bază, pentru timpul efectiv lucrat, în funcție de context. Managerul Spitalului susține că de acesta vor beneficia doar personalul medico-sanitar și auxiliar care a intrat în contact cu pacienți pozitivi. În schimb, în ordin se arată că cei care pot beneficia de acest spor sunt: 

Exit mobile version