Site icon inRoman.ro

La un pas de tragedie: copil de 9 ani din Rocna salvat din flăcări de către săteni

incendiu pompieri 0004

Un copil de 9 ani, din Rocna, comuna Icușești, a fost salvat în seara de vineri, 30 octombrie, din camera sa cuprinsă de flăcări de către sătenii care au sărit în ajutor. Copilul a suferit arsuri de gradul II și III pe aproape 70% din corp.

Prin apel la 112, în jurul orei 18:42, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Rocna, comuna Icușești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere a unei locuințe, în care se afla un copil. Copilul a fost scos de către cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție. Copilul, un băiat de 9 ani, ce prezenta arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafața corpului, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM la locul evenimentului după care a fost transportat la CPU Roman. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars bunurile materiale din interiorul camerei și s-a deteriorat tavanul camerei pe o suprafață de aproximativ 15 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire.

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmări deosebit de grave, prin pierderea de vieți omenești și pagube materiale importante, pompierii nemțeni recomandă cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

Exit mobile version