Site icon inRoman.ro

Fonduri pentru firme: ElectricUP, 100.000 Euro pentru panouri solare și stații de încărcare pentru mașini electrice

panouri solare 1477987

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din diverse domenii, precum și firmele din domeniul HoReCa, vor putea depune proiecte pentru a obține fonduri nerambursabile de maxim 100.000 de euro pe proiect, pentru instalarea de panouri fotovoltaice și stații de alimentare a mașinilor electrice.

Finanţarea nerambursabilă se acordă pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată de 100 kWp și cel puțin o staţie de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice cu minim două puncte de încărcare. Finanțarea poate acoperi până la 100% din cheltuielile eligibile. La solicitarea beneficiarului, se va putea acorda un avans de până la 30%.

Programul de finanțare se aplică pe perioada 2021- 2027, în mai multe cicluri de finanțare, pentru anul 2012 bugetul total fiind de circa 100 milioane euro. 

Solicitanții trebuie să îndeplinească o serie întreagă de condiții, printre care:

Cheltuieli eligibile ElectricUp:

Cheltuielile aferente branşamentului la reţeaua de energie electrică NU sunt eligibile.

Descarcă de AICI propunerea oficială de Ghid ElectricUp.

Înscrierile pentru ElectricUp se vor face pe site-ul granturi.imm.gov.ro.

Mai întâi va fi o perioadă de preînscrieri, în care potențialii beneficiari își vor crea profil de utilizator cu parolă, pentru ca apoi, după o săptămână, să înceapă efectiv înscrierea, prin depunerea cererilor de finanțare, cu semnătură digitală.

Image by Photo Mix from Pixabay

Exit mobile version