Site icon inRoman.ro

Coşul de fum neprotejat – cauza unui incendiu în Săbăoani

incendiu sabaoani

O mare nenorocire s-a abătut în dimineața zilei de 24 noiembrie, peste o familie din Săbăoani.  Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu în această localitate, iar  pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Săbăoani cu o autospecială de stingere și pompierii romașcani cu o autospecială de stingere. Incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință, dar și la o locuință învecinată. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. 

Pompierii nemțeni reamintesc cetățenilor regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea şi exploatarea coşurilorşi burlanelor pentru evacuarea fumului: 

   Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor şi pentru a preveni unele situaţii neplăcute cu consecinţe grave, cetăţenii trebuie să conştientizeze că ei sunt primii responsabili în a-şi proteja locuinţeleşi bunurile.

Exit mobile version