Site icon inRoman.ro

Cum se va desfășura, săptămâna viitoare, Evaluarea Națională

examen scris pix foaie oXV3bzR7jxI scaled

 Elevii care au absolvit clasa a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională în săptămâna 21-26 iunie 2021. Ministerul Educației a elaborat un ghid informativ privind desfășurarea acestui examen pentru a veni în ajutorul elevilor.

În acest ghid sunt prevăzute principalele măsuri privind accesul în unitatea de învățământ și cele de siguranță epidemiologică. Elevii trebuie să țină cont  și de următoarele aspecte:

Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele evaluării naţionale pot susţine probele examenului în etapa specială, conform Calendarului de desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2020-2021. Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, în etapa special li se recunosc, la cerereprobele susținute în perioada 22-25 iunie 2021.

Exit mobile version